Baigish-12 on venäläisen Komzin valmistama 1+ sukupolven pimeäkiikari, jossa on kaksi valonvahvistinputkea. Laite on metallirunkoinen ja päällimateriaalina on kumi & muovi. Teknisesti se on CCCP sotilastekniikkaa jostain 70-luvun loppupuolelta. Tämä stahanovilaisten optoinsinöörien suunnittelema vekotin on kelpo peli 1. sukupolven valonvahvistimeksi, tosin pidempiaikainen tiirailu rasittaa silmiä, koska kuva värisee hivenen. Laite painaa noin 1,5 kg, koko on 235 mm x 190 mm x 94 mm ja käyttölämpötila-alueeksi ilmoitetaan -30 ... +40 astetta.

Laite toimii 9V neppari paristolla (käyttöaika maks. 15 tuntia), elektroniikka on siis melko antiikkista, tämän päivän valonvahvistimet toimivat yleensä 3V jännitteellä. Virtalähteestä kuuluu vaimeaa hurinaa (kuten valonvahvistimissa yleensä), virtakytkin on mallia on/off vipu (ei painike). Kun virran sammuttaa, niin kuva näkyy jonkin aikaa kirkkaana, eli ei kannata tehdä niin, että sammuttaa laitteen ja samantien vie sen kirkkaasti valaistuun tilaan, jollei linssiensuojukset ole paikoillaan. Kirkas valo voi vahingoittaa valonvahvistinputkea.

Optiikan suurennoskerroin on 2.8, resoluutio 28 riviä/mm, silmäväli on säädettävä, diopteri säätö on -4 ... +4 ja näkökentän laajuus on kahdeksan astetta. Ensimmäisen sukupolven vahvistimille tunnusomaiset piirteet: mustat pisteet, geometrinen vääristymä kuvan reuna-alueilla ja kohina ovat selvästi havaittavissa Baigish-12:n kuvanlaadussa. Uudemmissa 1. sukupolven laitteissa, esim. Yukonin laitteissa vääristymä, mustat pisteet ja kohina ovat aikalailla vähäisempiä. Mustia pisteitä on kaikissa valonvahvistimissa, ne johtuvat valmistusprosessin epäpuhtauksista, mitä laadukkaampi ja kalliimpi laite on, sitä vähemmän niitä yleensä on.
Päivänvalossa laitetta voi käyttää, linssin suojuksissa on pikkuriikkinen reikä keskellä. CCCP perinteiden mukaisesti kaikki yksityiskohdat eivät ole millin tarkkoja, linssin suojuksien paikoilleen saaminen vaatii kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja jonkin verran voimankäyttöä.
Sysipimeässä tarvittavaa infrapunavalaisinta laitteessa ei ole, se on saatavissa lisävarusteena. Baigish-12 on herkkä punaisen valon alueella, lentoestevalot loistavat kuvaputkella kirkkaina laajan haloefektin kera. 1. sukupolven laitteille tyypillinen kirkkaiden valojen leviäminen kuvaputkella on tässä vahvistimessa aika suuri, muuten laite edustaa kuvanlaadultaan keskimääräistä 1+ sukupolven valonvahvistinta, pilvikajasteessa, täysi- tai puolikuun valossa laite on sangen käyttökelpoinen ja tosipimeässä tarvitaan IR valaisinta. Valonvahvistimien tekniikasta löytyy tarkempaa tietoa vaikka täältä (2).

1. https://www.google.fi/search?q=baigish+12&biw=1680&bih=955&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wSj7VOWkO-nKygOU_oGgCg&ved=0CCIQsAQ
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Image_intensifier