CC308+ on kiinalainen noin 20 euroa maksava radiotaajuisten (RF) signaalien/kameran ilmaisin (bug detector). Laite havaitsee radiolähetteet taajuusalueella 1 MHz - 6.5 GHz. Härvelissä on myös kompassi jolla ei tee yhtikäs mitään. Teoreettisesti laite toimii, käytännössä vekotin on liian herkkä, se reagoi erittäin herkästi muuntajiin, sähkölaitteisiin, kannettaviin tietokoneisiin vaikka kohinasalvan säätäisi tiukalle. Laite havaitsee analogiset ja digitaaliset radiolähetteet.

Laitteen käyttö on helppoa, virta päälle ja samasta kytkimestä valitaan myös signaali-ilmaisun tapa, ääni (surina) tai värinä. 4-palkkisesta signaalimittarista näkee havaitun radiosignaalin voimakkuuden. Laser painikkeesta aktivoidaan kameran ilmaisin. Laitteessa on myös liitäntä 5V ulkoiselle virtalähteelle ja kuulokkeille. Kohinasalvalla säädetään vastaanoton herkkyyttä.

Testissä laite havaitsi PMR446 radiopuhelimen lähetteen (446 MHz, 500 mW) 10 metrin etäisyydeltä. Ko. testissä laitteen signaalimittari näytti täyttä voimakkuutta. Älypuhelimella netissä surffatessa laite havaitsi puhelimen lähettämän radiosignaalin noin 25 cm etäisyydeltä.

CC308+:ssa on myös kameran ilmaisin. Homman juju on siinä että laitteen 6 punaista laser lediä lähettävät voimakasta punaista valoa ja katsottaessa laitteen punaisen kurkistuslinssin läpi näkyy kameran linssissä kirkas punainen piste (heijastuma). Teoriassa ja käytännössä näin on, kirkas punainen piste tosin näkyy monenlaista muustakin pinnasta, esim. metallista.

Jos oikeasti tarvitsee RF ilmaisinta, kannattaa hankkia esim. Acecon tai Optoelectronicsin signaali-ilmaisin, ne tosin maksavat paljon enemmän mutta toimivat paljon paremmin/luotettavammin, esim.
http://www.aceco.com.tw/fc6001_rf_tracer.html
http://www.optoelectronics.com/#!bug-detectors/c13u4

Tekniset tiedot
Sisäänrakennettu litium polymeeri akku 450 mAh
Koko 93 mm x 48 mm x 17 mm
Paino 58 g
Laser ledien aallonpituus 920 nm
Taajuusalue 1 MHz - 6500 MHz

cc308.jpg