3. julkaisu, 2. painos
Julkaisija: ARRL - the national association for Amateur Radio
Tekijä: Steve Ford, WB8IMY
ISBN: 0-87259-915-9
Sivumäärä: 190

Kirjassa esitellään varsin laaja-alaisesti yleisimmät radioamatöörien käyttämät digitaaliset lähetelajit, lähettimen kytkeminen tietokoneeseen ja tarvittavat digimode ohjelmistot sekä lisäksi lyhyesti käsitellään radiomodeemeja. Kirjassa kerrotaan myös digitaalisten lähetelajien historiasta. Kirjassa on runsaasti vinkkejä vasta-alkajille ja uutta tietoa myös digimode harrastuksessa pidemmälle ehtineille operaattoreille. Kirja kattaa myös harvemmin käytetyt "eksoottiset" lähetelajit kuten Olivian ja Throbin.
 
Kirjan sisältö lyhyesti:
- RTTY, PSK31, PACTOR, WinLink 2000, Clover, Hellschreiber, MFSK, G-TOR, MT-63, Throb,
  Q15X25 ja Domino
- digitaalisten lähetelajien mahdollisuudet ja rajoitteet
- digitaalisten lähetelajien vaatimukset (laitteisto, ohjelmisto)
- aseman rakentaminen

Aseman rakentaminen, PSK31 ja RTTY vievät noin yhden kolmasosan kirjan sivumäärästä.

Parasta antia kirjassa ovat selkeät ja informatiiviset kuvat, digitaalisten lähetelajien teknisten hienouksien selvittäminen sekä selkeä ja ymmärrettävä teksti. Kuvia ja kaavioita kirjassa on runsaasti, mm. näyttökaappauksia digimode ohjelmista. Tietoliikennetekniikan insinöörin pätevyyttä ei kirjan sisällön ymmärtämiseen vaadita, sen sijaan hyvä englannin kielen taito on tarpeen. Tekniset yksityiskohdat ja termit selvennetään laaja-alaisesti ja selkeästi tekstin seassa olevissa harmaalla taustavärillä laatikoissa. Tätä opusta voi suositella kaikille digimodeista kiinnostuneille, sekä aloittelijoille että harrastuksessa pidemmälle ehtineille. Tämän opuksen luettuasi tiedät aika paljon digitaalisten lähetelajien toimintaperiaatteista, mahdollisuuksista ja rajoituksista sekä tulevaisuuden kehitysnäkymistä.

Kirjaa kehitetään/täydennetään koko ajan. uusimmassa 4. painoksessa on enemmän asiaa aseman rakentamisesta, uusista PSK modeista (mm. PSKMail), Oliviasta, DominoEX:stä ja HF puhe/kuva lähetelajeista sekä ALE:sta (Automatic Link Establishment). ARRL on julkaissut myös VHF Digital Handbook käsikirjan, jossa käsitellään pakettiradion lisäksi mm. D-Staria ja APRS:ää. Toivottavasi joku alkaisi kääntämään ARRL:n teoksia (ainakin niitä sivumäärältään pienimpiä) suomen kielelle.

https://www.amazon.com/ARRLs-Digital-Handbook-Steve-Ford/dp/0872591034